Een perfecte zit op de racefiets zorgt ervoor dat je langer, harder en blessurevrij kunt fietsen. Daarom start Goossens Groenlo een samenwerking met bikefitter Sander Visschers van FitYourBike.

Rugklachten, pijnlijke knieën, vermoeidheidsverschijnselen; een niet goed afgestelde racefiets kan het plezier van wielrennen flink bederven. "Als specialist in race- en ATB-fietsen zien we regelmatig dat mensen bij ons aankloppen over de juiste afstelling van de fiets", vertelt eigenaar Henk Goossens van de gelijknamige rijwielhandel in Groenlo. "We kunnen ze adviseren over de basisinstellingen zoals zithoogte, afstand tussen stuur en zadel en diepte van het stuur, maar als het gedetailleerder wordt of als mensen problemen hebben met voeten, knieën, heupen of rug, wordt het écht werk voor specialisten."

Specialist erbij halen
Goossens Groenlo wil klanten perfect adviseren als het gaat om fietsafstelling en is daarom de samenwerking aangegaan met Sander Visschers, bikefitter bij FitYourBike. Hij adviseerde al vele ervaren wielrenners en wielrenners in de dop over de ideale zit op de fiets, die zorgt voor een maximale prestatie en nul blessures. "Via ons kun je een afspraak met hem maken voor een gerichte bikefit-sessie, maar ook voor een specifieke klacht of het voorkomen van een blessure. Zijn er vervolgens specifieke onderdelen nodig dan kunnen deze vanuit de winkel direct worden gemonteerd en kun je gelijk de gewijzigde afstelling proberen. Daarnaast kan Sander je als renner ook volledig opmeten, zodat we exact de juiste nieuwe fiets kunnen leveren."

Moderne meetapparatuur
Sander Visschers is orthopedisch technicus en analyseert hoe je als fietser beweegt. Die analyse doet hij visueel, maar ook met moderne scan- en cameratechnieken.
Hij vertelt: "Ik ga uit van de gedachte dat de fiets moet worden aangepast aan de renner en niet andersom."