Goossens Groenlo is in 1983 geopend aan de Nieuwestraat in Groenlo.

Voorheen was deze zaak van Wim Elshof, die in 1956 de rijwielzaak opende. Helaas moest Wim vanwege gezondheidsredenen stoppen.
In overleg met Henk Goossens’ oudste broer Benny Goossens, die al twee rijwielzaken runde, nam Henk op 24-jarige leeftijd de zaak over.
De interesse in de fiets is Henk met de paplepel ingegoten. Zijn vader Bertus Goossens uit Keijenborg werkte als fietsenmaker in Doetinchem. Zijn specialiteit was het maken van wielen. Henk kreeg hier via zijn vader op zaterdag een weekendbaantje. Hij kreeg er steeds meer plezier in en besloot er zijn beroep van te maken. Ook het fietsen zelf is altijd een grote hobby geweest. Henk fietste al jaren met een vriendengroep uit Keijenborg, die later “de Keiaosers” werden.

De opening van Goossens Groenlo was in april 1983. Het bleek een goede zet en de klandizie kwam supersnel op gang. Er was dus duidelijk gebrek aan een goede tweewieler-vakzaak in Groenlo. Henk werd lid en sponsor van de RTCG, de fietsclub van Groenlo. Goossens sponsort momenteel vele clubs en goede doelen in de regio, zoals: de wielervereniging “de Stofwolk”, voetbalvereniging “SV Grol”, tafeltennis club “TTV Grol” en tourclub “de Keiaosers” uit Keijenborg.

In het begin reisde Henk iedere dag op en neer tussen Keijenborg en Groenlo. In 1985 trouwde hij met Carla en gingen ze samenwonen in Groenlo. Carla ging vervolgens bij Henk in de zaak werken en nam de gehele administratie op zich. Na enkele jaren kocht Henk het naastgelegen winkelpand met een kleine showroom en er volgen enkele verbouwingen. Zo kwam er een achteringang naar de werkplaats. De extra voorraad bevond zich op de bovenste verdieping van het pand. Het bevoorraden ging toen nog via een katrol, die aan de buitenzijde van het pand bevestigd was.

Goossens Groenlo bekwaamde zich steeds meer in sport- en vrijetijdsfietsen. Ook kleding, schoenen en andere accessoires werden steeds meer verkocht. Er werd zelfs een Goossens magazine ontwikkeld, dat een paar maal per jaar verspreid werd. Dit magazine bestaat nog steeds en wordt ieder voorjaar en najaar verstuurd naar ruim 27500 adressen in heel Nederland.

Het duurde niet lang of Henk kon de winkel en de werkplaats niet meer alleen runnen. Al snel bleek dat de zaak wederom uit zijn jas groeide en er werd uitgekeken naar een groter pand.

 

pand letters

In 1996 was er de mogelijkheid om de voormalige autogarage van dhr. J. Kaak aan de Ruurloseweg 22 in Groenlo over te nemen en hier zijn wij nog altijd gevestigd. Het is een mooie plek met een gunstige ligging aan de doorgaande wegen. We hebben hier de beschikking over bijna 1000 m2 showroom, werkplaats en magazijn. Bovendien zijn er ruim voldoende parkeerplaatsen en de Lidl supermarkt is naast de deur. Natuurlijk moest er flink verbouwd worden. Onlangs is trouwens nog de kledinghoek uitgebreid.

Kortom: Goossens Groenlo is uitgegroeid tot een allround rijwielzaak waar men alle soorten fietsen, kleding en accessoires kan aanschaffen.

Kom gerust langs voor een kijkje in onze showroom. Wij staan 5 dagen per week ('s maandags gesloten) voor u klaar met vakinhoudelijk advies en uiteraard een kopje koffie!